Jak informuje "Dziennik Zachodni", na razie ser jest zamknięty w beczce w górskiej bacówce, gdzie musi się moczyć ponad 3 tygodnie w solance.
Gigantycznych rozmiarów oscypek zmierzyła z każdej możliwej strony tzw. Komisja Społecznego Zaufania, która uznała, że z pewnością pobity został rekord z roku ubiegłego, gdy wykonano ser ważący 11,5 kg. Gdy ser będzie gotowy, żywieccy bacowie wnioskować będą o wpisanie go do Światowej Księgi Rekordów Guinnessa.
Źródło: Dziennik Zachodni
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas
Fuj, wolę nasz malutkie, i smaczne :D