"Szynka bacowska" z Białego Dunajca najlepszym produktem tegorocznych Europejskich Targów Produktu Regionalnego (zdjęcia)

ZAKOPANE. Podczas Europejskich Targów Produktu Regionalnego, Jury wybrało najlepszy produkt tegorocznych edycji Targów. W roku jest nią "szynka bacowska" produkowana przez firmę Lederpol Macieja Pawlikowskiego z Białego Dunajca.
Jury, w którego składzie znaleźli się m.in. Krzysztof Król Łegowski, dyrektor Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury, Tomasz Latocha oraz Dyrektor Agencji Rynku Rolnego Bogusław Wiśniewski, wybrało trzy najlepsze produkty tegorocznych targów.

Na podium znalazły się również smalec, którego można spróbować w zakopiańskiej karczmie Czarci Jar oraz wędzony karp ze Spiżarni Doliny Karpia.

rkw/ zdj. Regina Korczak-Watycha

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 15.08.2013 23:25