Rozwój to nieustanne zmiany (art. sponsorowany)

Piekarnio-Cukiernia-Delikatesy Ryszard Steskal Sp. J. – to rodzinna firma z długimi i bogatymi tradycjami, istnieje na rynku od 1975 roku. Jej założyciele – Maria i Ryszard Steskal stworzyli pierwszą na Podhalu Piekarnio – Cukiernie i koncept ten został później połączony z delikatesami.
Spółka obecnie, po prawie 45 latach istnienia, posiada delikatesy w Jabłonce, Nowym Targu, Czarnym Dunajcu i Rabce, a także sklepy firmowe w Zakopanem, Myślenicach, Mszanie Dolnej, Suchej Beskidzkiej, Limanowej, Jordanowie, Rabie Wyżnej, Skawinie, Krościenku, Wieliczce oraz działający od niespełna roku w formule resto-baru lokal w Makowie Podhalańskim.

Właściciele i pracownicy dążą do wzmocnienia pozycji firmy na rynku poprzez ciągłe podnoszenie jakości obsługi i doskonalenie procesów produkcyjnych, czego potwierdzeniem są wdrożone i certyfikowane systemy ISO i HACCP oraz rozpoczynające się remonty sklepów mające na celu spełnienie wymagań najbardziej wymagających klientów. Już w 2010 roku, dzięki odważnym inwestycjom w najnowsze technologie i urządzenia, piekarnia została przeniesiona do nowoczesnego zakładu spełniającego najwyższe/najsurowsze standardy produkcji.

„Jesteśmy tradycyjną piekarnią – cukiernią starającą się podążać za nowoczesnymi trendami.Do wypieku używamy przede wszystkim naturalnych surowców, pochodzących od sprawdzonych dostawców, co gwarantuje wysoką jakość oferowanych wyrobów piekarniczo – cukierniczych. Naszą dumą jest ciągle rozszerzany asortyment, który pozwala zaspokoić gusta najbardziej wymagających klientów” - mówi założyciel i współwłaściciel firmy Ryszard Steskal.

Dzisiaj wieloletnia tradycja w połączeniu z nowoczesnymi technologiami gwarantuje stałą wysoką jakość produktów, których sprzedaż odbywa się nie tylko w sieci własnych supermarketów i sklepów, ale także poprzez dystrybucję wyrobów piekarniczych na terenie całego Podhala i południowej części Małopolski.

"Firma musi się zmieniać, bo zmienia się otoczenie, w którym funkcjonuje. Organizacja, która nie potrafi się dostosować i komunikować tych zmian swojemu otoczeniu, przestaje liczyć się w nowoczesnej gospodarce" – mówi Piotr Steskal, syn i współwłaściciel firmy.

Od 2015 roku spółka silnie rozwija nową formułę Słodkie Studio. „Oferujemy ciekawe inspiracje słodkich stołów, tworzymy torty według indywidualnych pomysłów, staramy się sprostać najbardziej wyrafinowanym wymaganiom” – mówi współwłaścicielka firmy Edyta Steskal, żona Piotra.

Początkiem lipca 2019 roku spółka zaczęła zmieniać także wizerunek następnego segmentu swojej działalności jakim są delikatesy. W pierwszej kolejności rebranding odbywać się będzie w Nowym Targu na Placu Evry 2, a następnie na ulicy Szaflarskiej 144. Po zakończonym remoncie w markecie na Placu Evry do dyspozycji klientów zostanie oddane odnowione stoisko piekarniczo-cukiernicze, food-court z częścią siedzącą oraz zmodernizowana powierzchnia samoobsługowa.

„Stworzyliśmy nową wizję obiektu, który zdecydowanie ułatwi znalezienie potrzebnych produktów oraz odda to jacy jesteśmy – nastawieni na nowoczesność, jakość i dostosowanie się do potrzeb wymagającego klienta. Zmieniamy się dla Państwa. Remontujemy teren wewnątrz budynku. Kładziemy nową powierzchnię. Food Court poszerzamy o więcej miejsc siedzących, gdzie będzie można spróbować nowych specjałów z menu oraz delektować się kawą wypalaną specjalnie dla nas przez palarnię Consoni, a parzoną w nowych profesjonalnych ekspresach. W sierpniu planujemy również odświeżenie lokalu na ulicy Szaflarskiej, a w najbliższej przyszłości otwarcie nowej galerii w Czarnym Dunajcu” - dodaje Piotr Steskal.

„Od ponad roku wprowadzamy zmiany wewnątrz firmy, a teraz zmieniamy się także na zewnątrz, dla naszych klientów. Pragniemy lepiej komunikować to, jak działamy i jakie wartości reprezentuje nasza marka. Stawiamy na profesjonalizm, wysoką jakość obsługi i produktu oraz budowanie zaufania w relacji z klientem. Mamy nadzieję, że pomimo przerwy i utrudnień efekty zmian pozytywnie zaskoczą naszych klientów” – mówi Maria Steskal, współwłaścicielka firmy.

Zgodnie z przekazaną informacją przez właścicieli prace te nie wpłyną na funkcjonowanie stoiska piekarniczego, które cały czas będzie otwarte pomimo modernizacji. Podczas trwającego do końca lipca remontu delikatesów na Placu Evry, klienci mogą korzystać z innych marketów w Nowym Targu – między innymi przy ulicy Szaflarskiej 144 oraz Kowaniec 153.

Portfolio firmy możecie Państwo zobaczyć na stronie www.steskal.pl, lub na facebooku: wypieki i słodkie studio: facebook.com/SteskalRyszard, a najnowszy format Resto-Baru w Makowie Podhalańskim na : facebook.com/rynek9.

Przykładowa Wizualizacja zmodernizowanego sklepu w Nowym Targu na Placu EVRY 2, (wejście, owoce – warzywa, alkohole, wina, nowy układ sklepu, stoisko piekarnicze ) otwarcie sklepu planowane na koniec lipca tego roku.






copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 22.07.2019 16:00