Czwartek, 13 sierpień 2020, Imieniny: Diany, Hipolita, Kasjusza
Nowy Targ i okolice
Clouds
24°
Wiatr: 7.56 km/h Wilgotność: 47
Clouds
23°
Wiatr: 7.56 km/h Wilgotność: 47
Clouds
26°
Wiatr: 7.56 km/h Wilgotność: 47
Clouds
27°
Wiatr: 3.6 km/h Wilgotność: 37
Clouds
27°
Wiatr: 7.56 km/h Wilgotność: 47
Clouds
25°
Wiatr: 7.56 km/h Wilgotność: 47
Jakość powietrza
Nowy Targ
Bardzo dobra
Zakopane
Bardzo dobra
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
Aktualna sytuacja na Podhalu Koronawirus Ogłoszenia drobne i komunikaty
19.05.2020, 13:53 | czytano: 1397

Szef Team Challenge - konkurs onlie z udziałem ZSCKR Nowy Targ (zdjęcia)

arch. szkoły

Organizatorem Konkursu jest MAKRO Cash And Carry Polska S.A. z siedzibą w Warszawie. Do udziału zaproszono zespoły ze średnich szkół gastronomicznych składające się z nauczyciela i 3-5 uczniów. Konkurs potrwa do 26 czerwca br.

W konkursie online wystartowali przedstawiciele z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu pod wodzą nauczyciela Józefa Bąbol.

Pasjonaci kulinarnych wyzwań z klasy II i III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy z zapałem przystąpili do realizacji zadań konkursowych to:
Team 1 - PRZYJACIÓŁKI: Małgorzata Zagata, Emilia Głodek, Wioletta Sarna
Team 2 - PRZYJACIELE: Maria Furczoń, Beata Warniczek, Dominik Kotarba.

Co tydzień drużyny otrzymywać będą kulinarne zadania specjalne i mają 48 godzin na ich wykonanie. Zadania konkursowe związane są z wiedzą kulinarną m. in. techniki kulinarne, receptury, przygotowanie potraw.
Zadania są możliwe do wykonania zdalnie w domach, bez konieczności osobistego kontaktu, ale wymagają współdziałania członków drużyny.

Oceny zadań dokona specjalna komisja z udziałem uznanych szefów MAKRO.

Pierwszym zadaniem było przygotowanie przystawki, w której należało użyć składników wybranych przez szefów MAKRO: szczaw, jogurt naturalny, rzodkiewka plus inne składniki według własnego pomysłu i dowolnej metody wykonania. Ważnym punktem tego zadania było uwzględnienie inspiracji historycznej receptury z dawnej książki kucharskiej.

Przyjaciółki wykonały:
„Łososia pod pierzynką ze szczawiu i bryndzy zapiekanego w cieście francuskim z dodatkiem sosu jogurtowo-rzodkiewkowego"

Przyjaciele natomiast przyrządzili danie pt.:
„Pasta szczawiowa z jogurtem naturalnym, rzodkiewką i chipsem z oscypka”.

Zawód kucharza to wyzwanie, ale jednocześnie pasja. W ZSCKR Nowy Targ zawsze jesteśmy przygotowani do podjęcia nowych wyzwań. Udział w konkursie kulinarnym online jest dla nas nowym, inspirującym doświadczeniem. Z niecierpliwością czekamy na dalsze zadania od szefów kuchni MAKRO.

Józef Bąbol – ZSCKR Nowy Targ
galeria zdjęć
najnowsze informacje
dodaj komentarz
regulamin
Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd.
Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).
reklama
kursy walut
reklama
reklama
boks reklamowy
miejsce na reklamę
Pod naszym patronatem
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas
Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Zamknij