Kategoria "Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego"
1. Bacówka u Bucka za "Stary Syr”
2. Serfarm za ser długodojrzewający "Kaszubski Chłop”
3. Adam Kuros za bunc podwędzany
Kategoria "Produkty regionalne pochodzenia roślinnego"
1. Tłocznia Owoców Pawłowski za pokrzywę zatapianą w soku jabłkowym
2. Sosta za olej z pestek dyni
3. Małgosia za chałwę turecką z bakaliami.
W kategorii "Napoje regionalne"
1. Agencja Handlowa Rafa za wino Szent Tomasz Tokaj Furmint
2. Stacja Winiarska za wino z czarnej porzeczki
3. Commercio za herbatę zieloną liściasta.
W kategorii "Inne produkty regionalne, w szczególności łączące produkty zwierzęce i roślinne"
1. Tradycyjna Chata za krówkę miodową
2. Smaki Gościńca za pierogi gryczane
3. ZPC Flisan za wafle serowo-paprykowe
Jury przyznało również dwa wyróżnienia: firmie Gawor za kiełbasę piaszczańska oraz firmie Izi za nalewkę ciechocińską z kwiatów czarnego bzu.
Dziś zakończenie tegorocznej edycji Targów. Uroczystym przemarszem przez Krupówki o godzinie 15.00 rozpocznie się Festiwal Oscypka.
pk/ zdj. Piotr Korczak
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas