W festiwalowych menu na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, natomiast zakazane plastikowe słomki i opakowania na wynos. Festiwalowi po raz kolejny towarzyszy ogólnopolska kampania społeczno-ekologiczna, w tej edycji pod hasłem: #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu.
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach, w tym na Podhalu. W naszym regionie Festiwal zagości po raz piąty. Swój udział zadeklarowało 13 restauracji, w tym 6 restauracji z Zakopanego, 5 z Nowego Targu, oraz po jednej restauracji w Białce Tatrzańskiej i Murzasichlu.
W edycji debiutować będą Górna Stacja w hotelu Aquarion oraz włoska Vincitore z doskonałą selekcją wina.
W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Restauracje biorące udział:
Zakopane: Przy Kominq, Bubuja, Javorina, La Prima, Góralska Tradycja, Górna Stacja
Nowy Targ: Absynt, Na Szlaku, Vincitore, Villa Toscana, Tam Gdzie Zawsze
Białka Tarzańska: Novobilski
Murzasichle: Krajobrazy
Termin Festiwalu: 28 października – 15 listopada
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas