NOWY TARG. Koncert, warsztaty flamenco, slajdowiska, seanse filmowe - tak pokrótce wyglądał program Dni Kultury Hiszpańskiej w mieście. W ramach "El Toro" nie zabrakło też degustacji potraw hiszpańskich.
Ostatnie propozycje MOK to były slajdowiska - Maria Lempart opowiadała o Santiago de Compostela (podczas spotkania "Camino de Santiago, czyli szlakiem muszli do świętego Jakuba"), a z Katarzynz Hołuj o Katalonii (w ramach spotkania „Bilet do Barcelony przepisem na niezapomniane wakacje. Opowieść o Barcelonie i jej okolicach”).
Mocnym i smakowitym akordem były warsztaty kulinarne z firmą Corrida. Słuchanie o hiszpańskiej kuchni, jej tradycjach, sposobach przygotowywania wędlin i serów byłoby nie do zniesienia, gdyby nie fakt, iż wykład zakończył się degustacją produktów prosto z półwyspu Iberyjskiego.
s/
Zdj. Piotr Korczak