„Zdrowe Warsztaty Kulinarne” w ZSZiP w Krościenku

W ZSZiP w Krościenku na warsztatach kulinarnych gościła młodzież klasy pierwszej VI Gimnazjum Małopolskiego Centrum Edukacji w Krościenku n. D. wraz z opiekunem Urszulą Malinowską. Głównym celem zajęć było promowanie zdrowej żywności oraz kształtowanie u uczniów nawyków zdrowego odżywiania.
Zajęcia teoretyczne połączone były z częścią praktyczną poświęconą na przygotowanie zdrowych, kolorowych kanapek.

Warto pamiętać, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, ponieważ daje nam siłę i energię do działań w szkole i pracy. Kolorowe kanapki są więc idealne. Świadczą o tym reakcje uczestników zajęć - po skomponowaniu własnych kanapek młodzież zjadała je z wielkim apetytem i uśmiechem na ustach. Trudno było wybrać te najlepsze i najpiękniejsze, gdyż gimnazjaliści wykazali się ogromną pomysłowością oraz wyczuciem smaku. Mamy nadzieję, że tak jest również w ich szkolnych kanapkach, które przynoszą z domu.

Warsztaty przygotowali i przeprowadzili uczniowie klasy IIIa ZSZ – kucharz, Sylwia Kotarska, Piotr Plewa, Anna Plewa, Natalia Waligóra i Marek Wójcik pod kierunkiem nauczyciela - Teresy Ptak.

źródło: szkoła

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 16.02.2016 21:18