Sobotnia Szkoła Gotowania zainaugurowała swoją działalność (zdjęcia)

W drugą sobotę lutego w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu mgr Józef Bąbol przeprowadził pierwsze zajęcia Sobotniej Szkoły Gotowania. Ośmioro uczestników kursu pod jego czujnym okiem przygotowywało surówki i sałatki.
Następne zajęcia będą poświęcone potrawom mięsnym i rybnym, deserom, zakąskom oraz ciekawym potrawom wybranym z kuchni regionalnych i kuchni innych narodów.

Sobotnia Szkoła Gotowania jest propozycją dla tych wszystkich, którzy pragną wzbogacić wiedzę i udoskonalić swoje umiejętności kulinarne. Jej organizatorzy planują wzbogacić ofertę o zajęcia poświęcone tradycyjnej kuchni polskiej, kuchni dietetycznej i regionalnej. Możliwe jest także zorganizowanie zajęć poświęconych sztuce nakrywania stołu na różne oficjalne i rodzinne uroczystości.

Pamiętając, że w walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek (Stanisław Jerzy Lec)  warto i trzeba starać się o to, aby jadać zdrowiej i smaczniej. Zapachy i smaki kuchni naszych babć z pewnością były niepowtarzalne, jednak współczesna wiedza na temat zdrowego żywienia skłania do krytycznego spojrzenia na domowe tradycje. Specjaliści prowadzący zajęcia w Sobotniej Szkole Gotowania pomogą udoskonalić kulinarne umiejętności, nauczą gotować nie tylko zdrowo, ale i smacznie oraz pokażą, jak połączyć kulinarne tradycje ze współczesną wiedzą o zdrowiu.

Zajęcia odbywają się w grupach ośmioosobowych. Kolejny kurs (czterogodzinne zajęcia w pięć kolejnych sobót) rozpocznie się 26 marca. W zależności od tematyki zajęć koszt całego kursu mieści się w granicach 400-500zł. Na koszty kursu w zasadniczy sposób wpływają ceny produktów używanych w czasie zajęć. Chętnych prosimy o zgłoszenie na adres profuturo@autograf.pl lub telefonicznie: 18 266 27 71, 509 168 767.

źródło: szkoła

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 24.02.2016 23:41