IX Europejskie Targi Produktu Regionalnego - zapowiedź

To unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliża jego tradycje, historię, kulturę i … wabi kuchnią regionalną. OD 11 do 15 sierpnia w Zakopanem zagoszczą IX Europejskie Targi Produktu Regionalnego
Tegoroczne Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach.
Odbędzie się wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko. Uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w miejscu nazwanym Zarembek Tradycji.

Jedną z atrakcji targów jaką jest Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich, otworzy barwny korowód, w którym uczestniczyć bedą bacowie, delegacje władz samorządowych, goście zaproszeni i turyści. Podczas Festiwalu odbęda się występy zespołów regionalnych, degustacja potraw góralskich oraz oscypka, bundzu i żętycy.

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11 - 15 sierpnia 2018 roku w Zakopanem.

Zainteresowanych szczegółami, zapraszamy na stronę www.produkty-regionalne.eu.

opr.s/

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 08.05.2018 20:03