Firmy z Podhala z nominacjami do konkursu Polski Producent Żywności 2019

W etapie wojewódzkim XXIII edycji konkursu Polski Producent Żywności 2019 wzięło udział 16 regionalnych producentów żywności.
Wyboru produktów, które będą reprezentować Małopolskę na ogólnopolskim etapie konkursu dokonała Kapituła Wojewódzka pod przewodnictwem wicemarszałka Łukasza Smółki. Decyzją Kapituły Wojewódzkiej nominację do tytułu Polski Producent Żywności otrzymała… cała szesnastka, która następnie zostanie zgłoszona do Kapituły Ogólnopolskiej.

W tym gronie znalazły się również firmy z Podhala - z Zębu i Brzegów.

Lista uczestników etapu wojewódzkiego Polski Producent Żywności 2019:

1. P.P.U.H. Patrycja &Paweł Sp. cywilna Z. K. R. Rydzyk - Chleb świąteczny
2. Wyrób Wędlin Tradycyjnych „Wolarek” B. Wolarek W. Wolarek sp. j. - Kiełbasa tradycyjnie wyrabiana
3. Z. P. H. U. „ELIMEX” Jacek Pabis - Mięsiwo z pieca
4. Tłocznia Owoców „Pawłowski” Antoni Marcin Pawłowski - Mięta w soku jabłkowym
5. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Limanowej - Ser twarogowy niedojrzewający tłusty
6. „Niepołomicki Bartnik Pasieka Pszczela” Tadeusz Porębski - Miód spadziowy
7. Barczyk Zakład Mięsny Spółka Jawna - Policzki wieprzowe w galaretce
8. Pstrąg Ojcowski Magdalena Węgiel - Pstrąg ojcowski tęczowy wędzony
9. AGRO-WIT Agnieszka Malinowska - Rzodkiewki kiszone
10. Gawor – Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor - Kiełbasa myśliwska
11. Przetwórstwo Mięsne „Płatek” sp. j. - Sopocka wędzona z listkiem
12. Maciej Kapała Pracownia Pierogowa Sekret Smaku - Pierogi z pieczoną perliczką w miodzie
13. Gospodarstwo Rolne Bolesław Bobak - Ser gazdowski gołka
14. Gospodarstwo Pasieczne „Pasieka u Kiejdów” - Miód lipowy
15. Gospodarstwo Pasieczne „Kószka” Piotr Kołacz - Miód pszczeli nektarowo-spadziowy
16. F.P.H.U. Rzepka Janina - Bundz solony wędzony

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 08.08.2019 10:39