Wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym (zdjęcia)

Duet z ZSCKR Nowy Targ zdobył wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Jakuba Woźniaka i Kamila Wójtowicza z kl. IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wyróżniono za „Góralski comber na moskolu”.

W konkursie udział wzięło 36 szkół gastronomicznych z całej Polski. Do finału zakwalifikowało się 10 najlepszych drużyn, w tym drużyna z nowotarskiej szkoły.

Gratulacje dla Jakuba i Kamila oraz opiekuna p. Roberta Stanka.

źródło: ZSCKR Nowy Targ

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 14.12.2021 15:18