III miejsce dla uczennicy ZSCKR Nowy Targ w małopolskim konkursie

Zima w kuchni i na stole była tematem przewodnim XIX Edycji Małopolskiego Konkursu „Stół pięknie nakryty”. Temat nawiązywał nie tylko do pory roku, ale również do produktów i przypraw, które warto stosować w tym czasie do produkcji potraw, deserów i napojów.
Anna Antolak uczennica kl. IV technikum żywienia i usług gastronomicznych zajęła III miejsce w kategorii barman - kelner. Ania medalowo nakryła stół zgodnie z tematem i wykonała napój bezalkoholowy typu smoothie metodą blenderowania z wykorzystaniem obowiązkowego składnika – dyni.

Wyróżnienia w tym konkursie otrzymali również: Dominika Fryda i Przemysław Czaja w kategorii kucharz oraz Karolina Dzierżega w kategorii cukiernik.

Wszystkim naszym uczniom, którzy wzięli udział w konkursie i podzielili się swoimi talentami, serdecznie gratulujemy!

Opiekunowie konkursu: Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń, Józef Bąbol, Robert Stanek.

źródło: szkoła

copyright 2007 podhale24.plData publikacji: 09.12.2022 15:49