Opakowania styropianowe czy aluminiowe do restauracji. Co wybrać? (art. sponsorowany) - podhale24.pl
Nowy Targ
Clouds
8°C
Clouds
8°C
Clouds
10°C
Clear
10°C
Clouds
9°C
Clouds
7°C
Kartka z kalendarza
21.04.2025, 08:08 | czytano: 227

Opakowania styropianowe czy aluminiowe do restauracji. Co wybrać? (art. sponsorowany)

Prowadzenie restauracji wiąże się z koniecznością dopilnowania wielu rzeczy. To nie tylko wybór odpowiedniej lokalizacji i rodzaju serwowanych dań, ale również inwestycja w odpowiedni sprzęt, jak i niezbędne akcesoria. O czym powinieneś pomyśleć?

Co sprawdzi się w Twojej gastronomii?


Przeglądając ofertę opakowań, które proponowane są do gastronomii, szybko przekonasz się, że różnią się one nie tylko rozmiarem i przeznaczeniem, ale również materiałem, z którego są wykonane. Dlatego tak ważne jest ich odpowiednie dopasowanie do Twoich potrzeb. Jeśli chcesz przechowywać dania na miejscu i to w sposób ekonomiczny, powinieneś skorzystać ze szklanych pojemników, które są wielokrotnego użytku, łatwe w czyszczeniu, a dodatkowo nie zachodzi interakcja z jedzeniem. Jednak co jeszcze możesz wykorzystać?

Dobrą propozycją mogą być również opakowania aluminiowe, takie jak oferowane na stronie https://aleopakowania.pl/opakowania-dla-gastronomii/foremki-aluminiowe/. Sprawdzą się jako pojemniki na przechowywanie gotowej żywności w lodówce, ale też jako opakowanie podczas transportu. Możesz w nich przechowywać dania na zimno i na ciepło, więc dotrą one do klienta w idealnym stanie. Co więcej, możesz je również wykorzystać do pieczenia w piekarniku.

Kiedy wybrać pojemniki ze styropianu?


Serwujesz dania na wynos? Powinieneś zainwestować w opakowania, które będą lekkie, wytrzymałe i jednocześnie zapewnią odpowiednią izolację termiczną. Takie cechy znajdziesz w pudełkach ze styropianu, które świetnie nadadzą się do przewożenia zup, drugiego dania, fast foodów, jak i deserów.

Wśród produktów na https://www.aleopakowania.pl/ znajdziesz propozycje z różną liczbą komór, dzięki czemu idealnie dopasujesz je do swoich potrzeb. Wybierając pojemnik trzykomorowy, będziesz mógł osobno umieścić mięso, surówkę, jak i ziemniaki czy frytki, co oznacza, że danie cały czas będzie się prezentowało estetycznie i smacznie.

Zalety styropianu i aluminium


Zastanawiając się nad wyborem odpowiedniego opakowania, powinieneś wziąć pod uwagę to, jakie dania chcesz w nim przechowywać, czy mają być one przechowywane w lodówce, czy może wytrzymać transport do klienta. Jednak zanim dokonasz ostatecznego wyboru, warto też zapoznać się z zaletami każdego materiału.

W przypadku styropianu powinieneś wiedzieć, że jest on lekki, dobrze trzyma temperaturę, a jednocześnie jest wytrzymały. Dzięki temu możesz położyć kilka pojemników jeden na drugim, bez obaw, że się odkształcą, co oznacza, że łatwiej przewieziesz większą ich ilość. Fakt, że posiadają przegródki w różnej kombinacji, pozwala na estetyczne zapakowanie nawet skomplikowanych potraw.

Opakowania aluminiowe są wytrzymałe, lekkie i sztywne, co oznacza, że dobrze sprawdzają się podczas transportu jedzenia, ale również jego przechowywania. Wspomnieć również należy, że takie opakowania mogą być także wykorzystywane podczas pieczenia w piekarniku czy piecu, co pozwala na ograniczenie naczyń blaszanych czy żaroodpornych.
Reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
komentarze
reklama
reklama
Co, gdzie, kiedy
Nie przegap!
12
05.2025
Nie przegap!
17
05.2025
Nie przegap!
17
05.2025
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Aplikacja mobilna
Obserwuj nas
maj
12
Poniedziałek
Imieniny:Pankracego, Dominika, Domiceli
Kliknij po więcej