Jak czytamy w protokole - "jury stwierdza wysoki poziom regionalnych potraw, wierność tradycji w doborze składników oraz zastosowanie tradycyjnych receptur. Wszystkie potrawy należały do potraw wyjątkowo smacznych i zasługują na wyróżnienia".
Przyznano więc równorzędne nagrody w wysokości po 50,-zł. dla:
Marii Bukowskiej- za grochówke z grulami i kapuste na maślonce
Grażynie Bukowskiej- za sałote z grulami, moskole z masłem czosnkowym i boczkiem
Marii Kuchta „Jutrzenka”- za hałuski masonce i smolec ze skwarkami
Gospoda „U Michałków”- za płonący kociołek
Piekarni G.S. „Samopomoc Chłopska” w Bukowinie Tatrzańskiej- za chlyb pasterski
Cukierni „Łasuch” - za kołoc z syrym i grulami, babke z borówkami
i rogaliki z marmuladom
Heleny Madeja - za ser owcy i zyntyce
Zofii Budz- Pensjonat „Zofijówka”- za kluski scykane ze śliwkami i kluski scykane mascone
Marii Cikowskiej za moskole z bryndzom i masłem
Marii Kuruc – za sernik warzony i fizoły z grulami
Józefy Kuruc – za sałote, moskole z bryndzom i tarcioki
Zofii Babiarz – za kwaśnice z żeberkiem i fizoły z pyncokiem na maślonce
Anny Mrowcy – Górnik – za gulaś myśliwski, kapuste biołom z pomidorami i boczkiem
Heleny Majerczyk- Pensjonat „Agata”- za moskole na maśle i chrust
Zofii Chowaniec- Karcma „Pod Miedzom” – za żurek z białom kiełbasom i jajkiem
Małgorzaty Bieniek - Pensjonat „Pod Smrekami”- za hałuski masonce ze skwarkami
Marii Rozmus- za kwaśnice z żeberkiem
Józefa Chowańca – za kwaśnice na kazimierskom mode
Kazimierza Stachonia - za gulaś segedyński
Janiny Hodorowicz – Solus – za kapuste na słodko
Zofii Czernik – za hałuski masonce
Dominiki i Salvatore Lucchino – za pomidory i kapary
Stanisława Kozika – za śliwowice
opr. s/
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas