Tematem przewodnim warsztatów były monoporcje. Te małe, eleganckie porcje deserów łączą w sobie intensywność smaków i estetykę oraz tradycyjne techniki cukiernicze z najnowszymi trendami kulinarnymi.
W świecie monoporcji ograniczenia nie istnieją! W małej formie ciastka można zamknąć dowolne smaki i tekstury, które razem wyglądają bardzo elegancko i smakują niezwykle ciekawie.
Warsztaty poprowadziła Klaudia Luźniak, absolwentka ZSCKR Nowy Targ, która zawodowo wykonuje desery według swoich autorskich przepisów.
Podczas zajęć uczniowie mieli okazję stworzyć własne, unikalne kompozycje smakowe, poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności w temacie monoporcji, a także zainspirować się do dalszego rozwoju w dziedzinie cukiernictwa.
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
+48 796 024 024
+48 18 52 11 355redakcja@podhale24.pl
m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas