W konkursie wzięło udział 7 drużyn 3-osobowych, a ich zmagania oceniało jury w składzie: Marian Nowak – dyrektor ZSCKR, Halina Galas – nauczycielka w ZSCKR, Tomasz Latocha – przedstawiciel Agencji Rynku Rolnego oraz Wojciech Włosowski i Marek Galica - przedstawiciele Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Konkurs składał się z dwóch części. W pierwszej uczniowie mieli przygotować prezentację multimedialną na temat sposobów ograniczenia marnowania żywności w zakładzie gastronomicznym. Druga część polegała na przygotowaniu potrawy własnego autorstwa z otrzymanych od jury surowców. Według sędziów wszystkie drużyny spisały się na medal, jednak miejsce na podium było tylko jedno. Zwycięską drużynę wyłoniono po burzliwej naradzie a w jej skład wchodzili uczniowie reprezentujący klasę II technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Justyna Bańka, Dawid Batkiewicz oraz Justyna Połomska. Jury postanowiło również nagrodzić wyróżnieniem drużynę z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego w składzie: Ewa Bizub, Ula Bizum oraz Monika Janeczek. Wszyscy laureaci otrzymali nagrody oraz dyplomy uczestnictwa w konkursie.
Mamy nadzieję, że w przyszłości absolwenci naszej szkoły z dumą będą prezentować swoje umiejętności w telewizyjnych programach kulinarnych.
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas