Warsztaty kulinarne w ZSCKR - "Nie marnuj żywności" (zdjęcia) - podhale24.pl
Czwartek, 25 kwietnia
Imieniny: Jarosława, Marka, Elwiry
Rabka Zdrój
Clouds
-1°
Wiatr: 4.284 km/h Wilgotność: 96 %
Clear
-1°
Wiatr: 4.032 km/h Wilgotność: 93 %
Clouds
-1°
Wiatr: 4.608 km/h Wilgotność: 95 %
Clouds
Wiatr: 6.192 km/h Wilgotność: 92 %
Clouds
Wiatr: 4.284 km/h Wilgotność: 96 %
Clouds
-2°
Wiatr: 5.688 km/h Wilgotność: 94 %
Jakość powietrza
18 %
Nowy Targ
48 %
Zakopane
20 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Bardzo dobra
PM 10: 9 | 18 %
Zakopane
Dobra
PM 10: 24 | 48 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 10 | 20 %
07.10.2013, 18:25 | czytano: 1530

Warsztaty kulinarne w ZSCKR - "Nie marnuj żywności" (zdjęcia)

NOWY TARG. W środę 2 października br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego młodzież doskonaliła swoje umiejętności pod okiem fachowców na „Warsztatach Kulinarnych”. Tegoroczna edycja warsztatów odbyła się pod hasłem: "Nie marnuj żywności".

arch. szkoły
arch. szkoły
W konkursie wzięło udział 7 drużyn 3-osobowych, a ich zmagania oceniało jury w składzie: Marian Nowak – dyrektor ZSCKR, Halina Galas – nauczycielka w ZSCKR, Tomasz Latocha – przedstawiciel Agencji Rynku Rolnego oraz Wojciech Włosowski i Marek Galica - przedstawiciele Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.

Konkurs składał się z dwóch części. W pierwszej uczniowie mieli przygotować prezentację multimedialną na temat sposobów ograniczenia marnowania żywności w zakładzie gastronomicznym. Druga część polegała na przygotowaniu potrawy własnego autorstwa z otrzymanych od jury surowców. Według sędziów wszystkie drużyny spisały się na medal, jednak miejsce na podium było tylko jedno. Zwycięską drużynę wyłoniono po burzliwej naradzie a w jej skład wchodzili uczniowie reprezentujący klasę II technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Justyna Bańka, Dawid Batkiewicz oraz Justyna Połomska. Jury postanowiło również nagrodzić wyróżnieniem drużynę z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego w składzie: Ewa Bizub, Ula Bizum oraz Monika Janeczek. Wszyscy laureaci otrzymali nagrody oraz dyplomy uczestnictwa w konkursie.
Mamy nadzieję, że w przyszłości absolwenci naszej szkoły z dumą będą prezentować swoje umiejętności w telewizyjnych programach kulinarnych.

źródło: ZSCKR Nowy Targ
Reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas