W kategorii kelner - barman uczniowie mieli za zadnie przygotować napój bezalkoholowy typu smoothie oraz nakrycie stołu, którego dekoracje stanowiły kwiaty, owoce, warzywa oraz zioła. Cukiernicy z kolei przygotowali deser używając tzw. składników obowiązkowych. Nie lada wyzwanie mieli kucharze przygotowując potrawy z ziemniaków i świeżych ziół.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu szkołę reprezentowało 5 uczniów.
Nagrodzeni zostali: Kinga Wolska zajmując II miejsce w kategorii barman- kelner (opiekunowie Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń) oraz Magdalena Galica za zajęcie III miejsca w kategorii kucharz (opiekun Robert Stanek). \
Ponadto szkołę reprezentowali: Mateusz Kotarba w kategorii kucharz (opiekun Józef Bąbol), w kategorii cukiernik Klaudia Luźniak (opiekun Teresa Wrocławiak) oraz Justyna Suska (opiekun Elżbieta Gil).
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas