Hummus, a może tofu? Nowotarżanin pisze popularne książki dla wegetarian i nie tylko - podhale24.pl
Czarny Dunajec
Rain
3°C
Rain
3°C
Rain
5°C
Rain
6°C
Clouds
4°C
Snow
2°C
Kartka z kalendarza
17.12.2024, 10:10 | czytano: 1817

Hummus, a może tofu? Nowotarżanin pisze popularne książki dla wegetarian i nie tylko

31-letni Konrad Budzyk z Nowego Targu jest autorem książek kulinarnych oraz twórcą bloga PrzepisyDlaZielonych.pl.

Archiwum prywatne
Archiwum prywatne
- Już w liceum odkryłem swoją pasję do gotowania - opowiada. - Mając "dwie lewe nogi" do sportu, chciałem zabłysnąć w kuchni, wierząc, że przez żołądek najłatwiej trafić do serca. W 2014 roku przeszedłem na dietę wegańską, a gotowanie stało się dla mnie nie tylko hobby, ale też stylem życia, którym chętnie dzielę się z innymi.

W 2017 roku wydał swoją pierwszą książkę pt. "Hummusy i Pasty" (Wydawnictwo ZNAK), która szybko stała się bestsellerem i do dziś jest dostępna w księgarniach. W 2024 roku z tym samym wydawnictwem wydał kolejną książkę pt. "Totalnie Tofu". Jej celem jest udowodnienie, że tofu to niesamowicie wszechstronny składnik - można z niego przygotować wszystko, od past kanapkowych, przez dania obiadowe, aż po desery. Książka jest skierowana zarówno do fanów tofu, jak i osób, które nie są do niego przekonane. Wierzę, że dzięki prostym, smacznym przepisom każdy może zmienić zdanie na jego temat.



Od niedawna prowadzi również bloga PrzepisyDlaZielonych.pl, którego nazwa jest dwuznaczna. Jest on skierowany zarówno do osób jedzących roślinne, jak i do tych, które dopiero zaczynają swoją przygodę w kuchni. - Zamieszczam tam proste przepisy z użyciem łatwo dostępnych składników, które można kupić w większości sklepów - dodaje 31-latek.

oprac. r/
Reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
komentarze
3
Zosia VeganLife20:50, 18 grudnia 2024
Świetna robota, Konrad! Twoje przepisy pokazują, że gotowanie wegańskie to czysta przyjemność. Tak trzymaj!
4
Lucek20:49, 18 grudnia 2024
Nie jestem weganinem, ale Twoje przepisy przekonały mnie, że roślinna kuchnia jest pyszna i zdrowa. Gratuluję sukcesów i czekam na więcej!
3
Irena19:53, 18 grudnia 2024
Super książki, przekonały mnie do wprowadzania roślinnych dań w domu.
3
MarekWeg16:56, 18 grudnia 2024
Wegańska kuchnia często wydaje się trudna, ale dzięki takim ludziom jak on staje się dostępna dla każdego. Blog już dodany do zakładek!
3
MarekWeg16:46, 18 grudnia 2024
Szanuję za konsekwencję i pasję. Od liceum do dwóch bestsellerów ? to imponujące! Życzę dalszych sukcesów i nowych czytelników
1
ZielonaMama16:46, 18 grudnia 2024
Świetnie, że w Polsce mamy takich ludzi! Blog PrzepisyDlaZielonych to prawdziwa kopalnia pomysłów, szczególnie dla osób zaczynających z kuchnią roślinną. Brawo za dzielenie się wiedzą
2
MarekWeg16:45, 18 grudnia 2024
Jego książka ?Hummusy i Pasty? to u mnie pozycja obowiązkowa. Cieszę się, że powstała kolejna! ?Totalnie Tofu? brzmi jak coś, co musi trafić na moją półkę
2
Anna16:44, 18 grudnia 2024
Uwielbiam ludzi, którzy z pasją opowiadają o tym, co robią! Ten artykuł to świetna inspiracja. Dzięki takim osobom kuchnia roślinna przestaje być tajemnicą!
2
Catka16:17, 18 grudnia 2024
Przepisy Konrada są świetne. Są dopracowane i dania wychodzą pyszne. Ostatnia książka z przepisami z tofu to prawdziwy sztos.
2
Nowotarżanka15:58, 18 grudnia 2024
Chodziłam do Łanu i było zawsze bardzo smakowicie. Niech każdy je co chce, po co te zjadliwe komentarze? Gratuluję Konrad książek i pasji, tak trzymaj a hejterzy byli , są i będą. Nie zwracaj na nich uwagi, ja Cię uwielbiam ??
2
Karolinka15:47, 18 grudnia 2024
Jestem dumna z mojego męża. Kocham Ciebie bardzo jesteś taki zdolny i odważny. Jesteś wspaniałym artystą. Cieszę się że Cię mam. I że czytam takie rzeczy na Twój temat i widzę jak odnosisz sukcesy
2
Człowiek z NT15:46, 18 grudnia 2024
Bardzo fajne przepisy i świetny blog. Często korzystamy. Oby tak dalej. Bar Łan pamiętam? był rewelacyjny!
11
Ewa17:54, 17 grudnia 2024
Nawet moje króliki tego nie tknęły. Dziękuję bardzo za takie przysmaki.
4
Marta17:18, 17 grudnia 2024
Świetne przepisy! Mam obydwie książki i jestem zachwycona, bo nawet z moimi ograniczonymi zdolnościami kulinarnymi jestem w stanie przygotować szybko coś smacznego i pożywnego.
7
Do "Do smakosz"15:12, 17 grudnia 2024
Otworzenie na Podhalu wegańskiej knajpy to takie samo samobójstwo jak legalny burdel pod kościołem. Ani jedno, ani drugie nie ma racji bytu.
8
Ratatuj12:53, 17 grudnia 2024
Jest taki mem: To FU a to mniam. Oczywiście mięsiwo!
0
Do smakosz12:10, 17 grudnia 2024
Każdy je co lubi, a nie każdy interes wypali
6
Znajoma11:52, 17 grudnia 2024
Gratulacje Konrad! Przeszedłeś całkowitą przemianę :)
17
Smakosz11:26, 17 grudnia 2024
Brakuje jeszcze informacji, że prowadził w NT restaurację, która padła, bo próbował raczyć nowotarżan trawą i innymi badziewiami wmawiając, że to smakuje prawie jak mięso. Potem tą restaurację przejął Dziki Byk i nagle lokal zaczął funkcjonować jak tylko pojawiło się mięcho. Sorry, ale trawa może i czasem smaczna, ale raz w tygodniu, a nie codziennie.
9
XD11:09, 17 grudnia 2024
Golonka z tofu na hummusie i do tego trzy browary, to jest to !
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Aplikacja mobilna
Obserwuj nas
maj
17
Sobota
Imieniny:Sławomira, Paschalisa, Weroniki
Kliknij po więcej