- polewki z krokietem wołowym i góralskim omletem,
- klusek scykanych z cebulą i boczkiem,
- czy giczy jagnięcej lub pstrąga w otrębach no i oczywiście moskoli.
Na początek warto też spróbować zakopiańskich tapasów – góralskiego „choć co” . To zestawy przekąsek , które umilą wspólny czas przy stole i doskonale sprawdzą się do wina i piwa.
W Restauracji Marilor dania zaskakują nie tylko smakiem ale są tez prawdziwą ucztą dla oczu… i wielbicieli Instagrama. Pięknie podane smakują wybornie. W karcie oprócz sezonowanych steków warto spróbować sałat i ryb – szczupaka , pstrąga czy fileta z makreli. Jesienią warto też skusić się na ravioli z kasztanami , pyzy ze szpinakiem i borowikami czy grzyby z patelni.
Na koniec warto sięgnąć po jeden z deserów - suflet serowy z płynącym czekoladowym sercem, niezwykły Kogel-mogel, przepyszne gofry ze śmietaną i słonym karmelem czy domowe lody i sorbety.
Jest naprawdę pysznie, a wnętrza pełne zakopiańskich akcentów i obsługa zadbają, by rodzinny obiad, kolacja, spotkanie ze znajomymi upłynęły w miłej, niezobowiązującej atmosferze przy doskonałym jedzeniu. Dla Gości dostępne są miejsca parkingowe. Polecamy!
Ul. Kościuszki 18
Zakopane
Tel.:+48 18 20 00 680
resturacja@marilor.pl