Protokół
Komisja w składzie:
1.Antoni Malczak
2.Elzbieta Malczak
3.Imre Molnar
4.Michał Sapeta
5.Krystyna Sapeta
oceniła 36 potraw przygotowanych przez gaździny i zakłady gastronomiczne. Jury stwierdza wysoki poziom regionalnych potraw, wierność tradycji w doborze składników oraz zastosowanie tradycyjnych receptur Wszystkie potrawy należały do potraw wyjątkowo smacznych i zasługują na wyróżnienia. Komisja postanowiła przyznać równorzędne nagrody w wysokości po 50,-zł. dla:
Marii Bukowskiej- za fizoły z grulami i kapuste na maślonce
Grażynie Bukowskiej- za sałote z grulami, moskole ze spyrkom i masłe m czosnkowym
Marii Kuchta „Jutrzenka”- za smolec ze skwarkami
Gospoda „U Michałków”- za sałate warzonom z parzontkom i fizoły
Piekarni G.S. „Samopomoc Chłopska” w Bukowinie Tatrzańskiej- za pieczywo
Cukierni „Łasuch” za kołoc z syrym i grulami, placek drożdżowy z jagodami i rogaliki drożdżowe z marmoladą
Heleny Madeja - za ser owcy i zyntyce
Zofii Budz- Pensjonat „Zofijówka”- za kluski scykane ze śliwkami susonymi i kluski scykane ze skwarkami i kwaśnice
Marii Cikowskiej za moskole z bryndzom i masłem
Marii Siewruk- za kapuste parzybrode i moskol z masłym czosnkowym
Józefy Kuruc – za sałote, hałuski i fioły z grulami
Zofii Babiarz – za kwaśnice z żeberkiem i marchwianke z grólami
Anny Mrowcy – Górnik – za gulaś po góralsku
Agnieszki Mrowcy – za sałote na maślonce i moskole z Bockiem
Heleny Majerczyk- Pensjonat „Agata”- za chrust, moskole i hałuski
Zofii i Andrzeja Chowańców- Karcma „Pod Miedzom” zupa śliwkowa z hałuskami
Jana i Małgorzaty Bieniek - Pensjonat „Pod Smrekami”- kapuśniok po góralsku
Marii Rozmus- za kwaśnice
Józefa i Danuty Chowaniec – za gulaś węgierski
Kazimierza Stachonia - za gulaś węgierski
s/
Skontaktuj się z nami
+48 796 024 024
+48 18 52 11 355redakcja@podhale24.pl
m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas