Uczniowie z klasy V technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności udali się do Warszawy, aby wziąć udział w konferencji, której celem było przybliżenie młodym adeptom technologii żywności informacji na temat roli prezydencji państwa członkowskiego UE oraz zadań, znaczenia i bieżących działań organizacji międzynarodowych w dziedzinie bezpieczeństwa, jakości żywności i żywienia.
Udział przedstawicieli ZSCKR Nowy Targ w seminarium był okazją do nawiązania relacji, która będzie dobrym początkiem w zakresie szerzenia współpracy międzynarodowej
w dziedzinie żywności i żywienia dla placówek edukacyjnych realizujących programy dotyczące żywności i rolnictwa.
Organizatorem spotkania był Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (GIJHARS).
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
+48 796 024 024
+48 18 52 11 355redakcja@podhale24.pl
m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas