Dożynki - smak i zapach wędzonej szynki... (zdjęcia) - podhale24.pl
Poniedziałek, 29 kwietnia
Imieniny: Piotra, Rity, Angeliny
Zakopane
Clouds
21°
Wiatr: 2.88 km/h Wilgotność: 44 %
Clouds
21°
Wiatr: 3.276 km/h Wilgotność: 66 %
Clouds
21°
Wiatr: 3.672 km/h Wilgotność: 42 %
Clouds
22°
Wiatr: 4.104 km/h Wilgotność: 39 %
Clouds
24°
Wiatr: 11.34 km/h Wilgotność: 45 %
Clouds
22°
Wiatr: 2.088 km/h Wilgotność: 47 %
Jakość powietrza
36 %
Nowy Targ
40 %
Zakopane
4 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Bardzo dobra
PM 10: 18 | 36 %
Zakopane
Bardzo dobra
PM 10: 20 | 40 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 2 | 4 %
17.10.2014, 22:54 | czytano: 1697

Dożynki - smak i zapach wędzonej szynki... (zdjęcia)

Przedstawiciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu z dyrektorem Marianem Nowakiem na czele mieli okazję uczestniczyć w „Dożynkach 2014” organizowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Pułtusku.

arch. szkoły
arch. szkoły
Tematem przewodnim była promocja projektów realizowanych w ramach podejścia Leader i współpraca szkół rolniczych i LGD – uroczystości dożynkowe kulturalnym wydarzeniem regionu. Młodzież z Nowego Targu wspomagała Podhalańska Lokalna Grupa Działania, której przedstawicielem był Maciej Szostak - Prezes Zarządu.

Impreza okazała się festiwalem tradycyjnych smaków i zapachów. Pod czujnym okiem nauczyciela Roberta Stanka trzyosobowa drużyna: Justyna Połomska, Szymon Kudła oraz Joanna Semik z wielką pieczołowitością przygotowała regionalne stoisko i apetyczne dania na konkurs. Było smacznie, swojsko i tak pachnąco, że nikt nie pozostał obojętny na takie „specyjały” jak: szynka wędzona z kością, swojska kiełbasa, kaszanka, oscypki grillowane z żurawiną, korboce, koreczki z moskolami. oraz zupa sałatowa, która okazała się kulinarnym przebojem.

Smakosze odwiedzający stoiska konkursowe nie szczędzili pochwał. I chociaż zespołowi szkół z Nowego Targu nie udało się zdobyć czołowego miejsca w konkursie i tak wygraliśmy, bo na zawsze zostaną w nas nawiązane znajomości, doświadczenie, niezapomniane wspomnienia z kolacji bankietowej i koncertu Iwana Komarenki oraz wrażenia smakowe. Dodatkowym, przyjemnym akcentem była nagroda dla Joanny Semik za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie fotograficznym promującym projekt "Chochołów – perła Podhala".

źródło: ZSCKR Nowy Targ
Reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas