Tydzień dobrego chleba w ZSZiP w Krościenku n. Dunajcem - podhale24.pl
Sobota, 27 kwietnia
Imieniny: Teofila, Zyty, Żywisława
Rabka Zdrój
Clouds
Wiatr: 6.264 km/h Wilgotność: 86 %
Clouds
Wiatr: 5.4 km/h Wilgotność: 84 %
Clouds
Wiatr: 6.192 km/h Wilgotność: 86 %
Clouds
Wiatr: 5.544 km/h Wilgotność: 84 %
Clouds
Wiatr: 9.576 km/h Wilgotność: 88 %
Clouds
Wiatr: 9.036 km/h Wilgotność: 91 %
Jakość powietrza
34 %
Nowy Targ
38 %
Zakopane
28 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Bardzo dobra
PM 10: 17 | 34 %
Zakopane
Bardzo dobra
PM 10: 19 | 38 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 14 | 28 %
17.10.2014, 23:13 | czytano: 1637

Tydzień dobrego chleba w ZSZiP w Krościenku n. Dunajcem

Fundacja „Dobre Życie” pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Ministerstwa Edukacji Narodowej już po raz szósty organizuje w dniach 16-23 października br. ogólnopolską kampanię pt. „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2014”.

arch. szkoły
arch. szkoły
Celem kampanii jest podniesienie świadomości konsumentów na temat prawidłowego odżywiania się, zwrócenie uwagi na zdrowotne właściwości chleba na zakwasie, wypiekanego tradycyjnymi metodami oraz wpływanie na jakość chleba na rynku. Kampania jest także pretekstem i okazją do zainteresowania uczestników tym, co kładą na talerzu, jak się odżywiają i jak dieta wpływa na ich zdrowie.

W ramach tej kampanii w Zespole Szkół Zawodowych i Placówek w Krościenku nad Dunajcem został zorganizowany cykl działań adresowanych do uczniów ZSZiP i zaproszonych do współpracy gimnazjów, nauczycieli i pracowników szkoły oraz lokalnej społeczności – gości odwiedzających szkolną restaurację „Klasyczna”.

Uczniowie mają okazję do zapoznania się z tradycyjnymi oraz nowoczesnymi technikami produkcji chleba, do samodzielnego wypiekania chleb z różnymi dodatkami oraz poznania historie związanych z pieczeniem i produkcją chleba.

W ramach trwania tego przedsięwzięcia odbywają się:
zajęcia z wypieku chleba w piekarni Gminnej Spółdzielni Krościenko;
warsztaty wypieku chleba metodą tradycyjną u p. Zofii Piszczek w Tylmanowej;
pokazy produkcji chleba wraz z degustacją dla wszystkich uczniów ZSZiP;
22 - 23 października warsztaty wypieku chleba prowadzone przez nauczycieli ZSZiP dla uczniów gimnazjów;
16 - 23 października wypiek chleba z różnego rodzaju mąki, z różnymi dodatkami, jego prezentacja oraz degustacja w restauracji Klasyczna, dla wszystkich zainteresowanych.

źródło: szkoła
Reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas