- Frenky Pawlak z wizytą w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym Nr 1
- Akcja Samorządu Uczniowskiego Szkoły Podstawowej w Waksmundzie: "Przygarnij zwierzaka ze schroniska!"
Uczniowie z ZSCKR Nowy Targ prezentowali w Karolewie dwie potrawy:
„Cakla w miodzie z hałuskami” – potrawa przygotowana przez Krystynę Bizub i Jakuba Gogolę z zasadniczej szkoły zawodowej kształcącej w zawodzie kucharz – opiekun p. Józef Bąbol.
„Policzki wołowe podane z korpielem w kompozycji młodej marchewki i chipsem z siemia lnianego” - czyli duszone w winie policzki wołowe z pieczoną brukwią i marchwią oraz chipsem z siemia lnianego – potrawa przygotowana przez Kamilę Antolak i Piotra Żelazko z technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych – opiekun p. Robert Stanek.
Z radością i dumą informujemy, iż w tegorocznej edycji konkursu III miejsce i brązową patelnię zdobyła drużyna z ZSCKR w Nowy Targ za potrawę - „Policzki wołowe podane z korpielem w kompozycji młodej marchewki i chipsem z siemia lnianego”.
Obok statuetki brązowej patelni zwycięzcy otrzymali dyplomy oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe.
Warto podkreślić fakt, iż zmaganiom konkursowym towarzyszyły spotkania integracyjne. Uczestnicy zostali zaproszeni do Giżycka, na rejs statkiem, a także odwiedzili Świętą Lipkę, gdzie zwiedzili kościół i wysłuchali koncertu organowego.
Chociaż droga daleka, to za rok z radością znowu wybierzemy się do Karolewa, bo „MAZURY ugościły GÓRY jak się patrzy”.
źródło: ZSCKR Nowy Targ