Tradycyjnie już, w ramach współpracy, oprawę kulinarną kanadyjskiego święta przygotowali przedstawiciele z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu. Uczniowie z technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych serwowali kanadyjskie przysmaki, które wcześniej przygotowali na szkolnej kuchni z nauczycielami p. Dorotą Kościelniak i p. Robertem Stankiem. W menu wieczoru znalazły się między innymi: tarty, szarlotka kanadyjska oraz klopsy z żurawiną i zapiekanka z ziemniaków. Dodatkowo uczennice z klasy II a technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowały bufet w stylu kanadyjskim i zachwycały przybyłych gości doskonałymi umiejętnościami w live cookingu. Na bieżąco sporządzały typowy przysmak kuchni kanadyjskiej, czyli pancake z syropem klonowym.
Naszym uczennicom w spotkaniu z kulturą kanadyjską towarzyszył pan Łukasz Fudala.
Sztuka gotowania nie jest nam obca i w drodze na szczyt gastronomicznej kariery z przyjemnością razem z MOK Nowy Targ przecieramy kulinarne szlaki i dzielimy się swoimi umiejętnościami.
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas