Szef Team Challenge - konkurs onlie z udziałem ZSCKR Nowy Targ (zdjęcia) - podhale24.pl
Piątek, 19 kwietnia
Imieniny: Adolfa, Tymona, Pafnucego
Rabka Zdrój
Clouds
Wiatr: 9.54 km/h Wilgotność: 94 %
Clouds
Wiatr: 9 km/h Wilgotność: 91 %
Clouds
Wiatr: 7.488 km/h Wilgotność: 91 %
Clouds
Wiatr: 8.928 km/h Wilgotność: 87 %
Clouds
Wiatr: 10.296 km/h Wilgotność: 88 %
Clouds
Wiatr: 11.556 km/h Wilgotność: 94 %
Jakość powietrza
102 %
Nowy Targ
84 %
Zakopane
16 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Dobra
PM 10: 51 | 102 %
Zakopane
Dobra
PM 10: 42 | 84 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 8 | 16 %
19.05.2020, 13:53 | czytano: 2216

Szef Team Challenge - konkurs onlie z udziałem ZSCKR Nowy Targ (zdjęcia)

Organizatorem Konkursu jest MAKRO Cash And Carry Polska S.A. z siedzibą w Warszawie. Do udziału zaproszono zespoły ze średnich szkół gastronomicznych składające się z nauczyciela i 3-5 uczniów. Konkurs potrwa do 26 czerwca br.

arch. szkoły
arch. szkoły
W konkursie online wystartowali przedstawiciele z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu pod wodzą nauczyciela Józefa Bąbol.

Pasjonaci kulinarnych wyzwań z klasy II i III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy z zapałem przystąpili do realizacji zadań konkursowych to:
Team 1 - PRZYJACIÓŁKI: Małgorzata Zagata, Emilia Głodek, Wioletta Sarna
Team 2 - PRZYJACIELE: Maria Furczoń, Beata Warniczek, Dominik Kotarba.

Co tydzień drużyny otrzymywać będą kulinarne zadania specjalne i mają 48 godzin na ich wykonanie. Zadania konkursowe związane są z wiedzą kulinarną m. in. techniki kulinarne, receptury, przygotowanie potraw.
Zadania są możliwe do wykonania zdalnie w domach, bez konieczności osobistego kontaktu, ale wymagają współdziałania członków drużyny.

Oceny zadań dokona specjalna komisja z udziałem uznanych szefów MAKRO.

Pierwszym zadaniem było przygotowanie przystawki, w której należało użyć składników wybranych przez szefów MAKRO: szczaw, jogurt naturalny, rzodkiewka plus inne składniki według własnego pomysłu i dowolnej metody wykonania. Ważnym punktem tego zadania było uwzględnienie inspiracji historycznej receptury z dawnej książki kucharskiej.

Przyjaciółki wykonały:
„Łososia pod pierzynką ze szczawiu i bryndzy zapiekanego w cieście francuskim z dodatkiem sosu jogurtowo-rzodkiewkowego"

Przyjaciele natomiast przyrządzili danie pt.:
„Pasta szczawiowa z jogurtem naturalnym, rzodkiewką i chipsem z oscypka”.

Zawód kucharza to wyzwanie, ale jednocześnie pasja. W ZSCKR Nowy Targ zawsze jesteśmy przygotowani do podjęcia nowych wyzwań. Udział w konkursie kulinarnym online jest dla nas nowym, inspirującym doświadczeniem. Z niecierpliwością czekamy na dalsze zadania od szefów kuchni MAKRO.

Józef Bąbol – ZSCKR Nowy Targ
Reklama
reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas