"Mistrzowie w kuchni 2021" w Rolniku (zdjęcia) - podhale24.pl
Czwartek, 02 maja
Imieniny: Zygmunta, Atanazego, Anatola
Rabka Zdrój
Clouds
16°
Wiatr: 8.676 km/h Wilgotność: 67 %
Clouds
17°
Wiatr: 4.86 km/h Wilgotność: 59 %
Clouds
16°
Wiatr: 15.372 km/h Wilgotność: 64 %
Clouds
17°
Wiatr: 13.392 km/h Wilgotność: 62 %
Clouds
19°
Wiatr: 10.044 km/h Wilgotność: 69 %
Clouds
17°
Wiatr: 9.648 km/h Wilgotność: 69 %
Jakość powietrza
38 %
Nowy Targ
28 %
Zakopane
26 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Bardzo dobra
PM 10: 19 | 38 %
Zakopane
Bardzo dobra
PM 10: 14 | 28 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 13 | 26 %
26.03.2021, 10:34 | czytano: 2275

"Mistrzowie w kuchni 2021" w Rolniku (zdjęcia)

NOWY TARG. W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego odbył się finał IV edycji konkursu "Mistrzowie w kuchni 2021”. Tematem przewodnim tegorocznych zmagań kulinarnych była bryndza podhalańska.

arch. szkoły
arch. szkoły
Półfinaliści: Bartłomiej Górz, Filip Juchniewicz, Adam Kwak, Klaudia Luźniak, Justyna Suska i Beata Warniczek zostali wyłonieni z pośród 34 osób, które zgłosiły się do konkursu. Uczestnicy mieli za zadanie wykonanie autorskiej potrawy z produktów przygotowanych przez organizatorów. Ponadto młodzi kucharze do przygotowania swojej potrawy musieli wykorzystać produkt regionalny, czyli bryndzę. Rywalizacja była wyrównana, a uczniowie wykazali się profesjonalizmem i wysokim poziomem sztuki kulinarnej. Gotowe dania konkursowe, sposób ich przyrządzania oraz prezentacji oceniało jury w składzie: pan Marek Galica oraz pan Robert Stanek.

Tegorocznymi zwycięzcami zostali:
miejsce I - Justyna Suska z klasy II technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Moskol z batata z grillowaną bryndzą i sosem wiśniowym”;
miejsce II - Bartłomiej Górz z klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Polędwiczka wieprzowa podana z moskalem bryndzowym i konfiturą z boczku”;
miejsce III - Beata Warniczek z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Dramstik podany z rozetkami bryndzowymi i sianem z mango”.

Pomimo początkowego stresu panującego wśród uczestników, wszyscy zgodnie na koniec przyznali, że atmosfera podczas konkursu był niezwykle przyjazna i sprzyjała zdrowej rywalizacji.

Atrakcyjne nagrody rzeczowe dla zwycięzców ufundowały firmy STALGAST oraz GASTRO PACK. Panowie Robert Stanek i Józef Bąbol organizatorzy konkursu serdecznie gratulują sukcesów wszystkim „Mistrzom” i już dzisiaj zapraszają chętnych do udziału w kolejnej edycji zmagań kulinarnych.

źródło: ZSCKR Nowy Targ
Reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas