Konkurs pn. „Zero food waste – nie marnuję żywności”, zachęcający do wdrażania idei kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach, właśnie dobiegł końca.
W konkursie wzięły udział uczennice Branżowej Szkoły I stopnia Nr 5 w Nowym Targu, które z dużym zaangażowaniem i kreatywnością podeszły do przygotowania potraw i przekąsek.
Nagrodę specjalną otrzymała Izabela Wcisło za: "bułeczki z marchwi gotowanej z burgerem z buraka czerwonego na Pesto z awokado i zielonej pietruszki”. Nagrodę ufundował Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. – „Bronisze”.
Wyróżnienie w konkursie otrzymała Klaudia Niemiec za: "faszerowane ziemniaczki z góralskim serkiem”. Nagrodę ufundowała firma Edusof.
W konkursie wzięła również udział Alicja Siarka, która wykonała: "moskole z oscypkiem z salsą z buraków".
Nad regulaminowym przygotowaniem potraw do konkursu czuwały: Mariola Walczak i Elżbieta Gil.
źródło szkoła
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas