W związku z pandemią, konkurs odbył się on-line. Przystąpiło do niego 27 drużyn z całej Polski. W pierwszym etapie uczestnicy przysyłali zgłoszenia wraz z recepturą konkursowego wypieku. Następnie przygotowywali zadanie w swoich pracowniach, potem uwieczniali je na zdjęciach i przesyłali do oceny. Drugi etap polegał na przeprowadzeniu głosowania wśród społeczności szkolnej uczestników. Wypieki były także oceniane przez Jury, które dodatkowo analizowało receptury na podstawie których przygotowano zadanie.
Uczennice Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu z klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych - Klaudia Luźniak i Kinga Wolska zdobyły II miejsce w konkursie, wygrywając SREBRNĄ PATELNIĘ. Uczestniczki przygotowały tort o nazwie „Uroczy duet czekoladowo-orzechowy ze staropolską oponką”.
Uczennice do konkursu przygotowała Dorota Kościelniak.
źródło: szkoła
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas