W zakopiańskiej restauracji Mała Szwajcaria odbyło się podsumowanie i wręczenie nagród zwycięskiemu zespołowi. Nagrody od organizatorów konkursu Polskie Skarby Kulinarne odbierał Jacek Kasprzycki, właściciel Małej Szwajcarii oraz Damian Taras, szef kuchni. Restauracja doceniona została za potrawę z pstrąga. Zapowiedział, ze na kolejną edycję konkursu przygotuje jagnięcinę podhalańską.
W obszarze" Zakopane i Podhale" drugie miejsce zajęła Restauracja Kiyrnicka by Saguła w Rezydencji Gubałówka, trzecie - Restauracja Kopieniec w Hotelu Kopieniec w Murzasichlu
W plebiscycie Polskie Skarby Kulinarne w Krakowie zwyciężyła Restauracja Handelek, w Warszawie - Laska Marszałkowska, na Pomorzu - restauracja Kobaltowa w Hotelu Tristan w Kątach Rybackich, na Dolnym Śląsku - restauracja Tivoli w Legnicy.
Plebiscyt będzie kontynuowany - już w połowie lipca rusza jego druga edycja, w której goście wybiorą laureatów na cały rok 2021. W tym samym czasie pojawi się też nowa odsłona Polskich Skarbów Kulinarnych, pod hasłem “kultowych dań regionów”.
materiał prasowy, opr.s/ zdj. Piotr Korczak
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas