Finał konkursu kulinarnego "Dzień z Podravką" w Warszawie (zdjęcia) - podhale24.pl
Środa, 24 kwietnia
Imieniny: Aleksandra, Horacego, Grzegorza
Szczawnica
Clouds
Wiatr: 5.76 km/h Wilgotność: 88 %
Clouds
Wiatr: 5.616 km/h Wilgotność: 87 %
Clouds
Wiatr: 4.644 km/h Wilgotność: 89 %
Clouds
Wiatr: 4.284 km/h Wilgotność: 90 %
Clouds
Wiatr: 6.048 km/h Wilgotność: 92 %
Clouds
Wiatr: 5.472 km/h Wilgotność: 93 %
Jakość powietrza
0 %
Nowy Targ
0 %
Zakopane
40 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Bardzo dobra
PM 10: 0 | 0 %
Zakopane
Bardzo dobra
PM 10: 0 | 0 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 20 | 40 %
11.03.2013, 20:54 | czytano: 1958

Finał konkursu kulinarnego "Dzień z Podravką" w Warszawie (zdjęcia)

KROŚCIENKO. W Centrum Techniki Kulinarnej „Doram” w Warszawie odbył się wielki finał konkursu "Dzień z Podravką" w którym brało udział 7 ekip składających się z laureatów konkursów szkolnych.

Uczestniczyły w nim reprezentacje szkół z Ciężkowic, Cieszyna, Czarnkowa, Płocka, Kościelca, Zgierza oraz Krościenka nad Dunajcem.

Krościenko reprezentowała drużyna uczennic z Zespołu Szkół Zawodowych i Placówek w składzie: Paulina Ziętasz Aneta Bednarczyk i Kinga Potaśnik.

Drużynę do konkursu przygotowała Stanisława Kwiatek, która towarzyszyła jej również podczas zmagań w finale.

Każda z ekip startujących dostała tzw. Black Box, w którym znajdowały się produkty, z nich należało przygotować przystawkę oraz danie główne.

Ponadto do dyspozycji pozostawał bufet zaopatrzony w świeże zioła, warzywa, owoce, wszystkie produkty Podravki. W black boxach były między innymi: karczochy, dorada, świeże krewetki, polędwica wołowa, ser gorgonzola i szynka parmeńska. Drużyny miały też do dyspozycji artykuły gospodarstwa domowego firmy Fackelmann które pomagały im w pracy.

- Choć młode adeptki sztuki kulinarnej z Krościenka nie zwyciężyły w silnie obsadzonym konkursie przez wytrawnych i z większym doświadczeniem konkurentów, to niemniej jednak wykazały się dużą pomysłowością w przyrządzeniu potraw oraz, co warto podkreślić, czystością stanowiska i zmysłowym podaniem potraw – mówi ich opiekunka, Stanisława Kwiatek.

Tekst Stanisław Zachwieja, zdj. arch. ZSZZiP w Krościenku
Reklama
reklama
reklama
Zobacz także
komentarze
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas