Wszystkie szkoły rolnicze wzięły udział w konkursie na wypieczenie najpiękniejszego chleba zawierającego elementy PROW 2007 – 2013 oraz logotypy PROW 2007 – 2013.
ZSCKR w Nowym Targu reprezentowała drużyna w składzie: Edyta Rzepka, Aleksandra Kowalczyk z klasy II technikum kształcącego w zawodzie technik architektury krajobrazu oraz Łukasz Kurczak i Jan Szałwia z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności. Opiekunem grupy była Teresa Wrocławiak.
Zespołowi z Nowego Targu dużą satysfakcję przyniósł stół zastawiony tradycyjnymi, podhalańskimi smakołykami. Na stole pyszniły się: redykołki, bundz, oscypki i moskole, które były serwowane na ciepło z żurawiną i bryndzą. Gości, którzy znali te smaki nie trzeba było zachęcać do poczęstunku. Ci zaś, którzy po raz pierwszy ich próbowali, z przyjemnością wracali po dokładkę.
Uczniowie naszej szkoły podczas praktycznej nauki zawodu uczą się wypiekać chleb i tym razem ich wypiek również prezentował się okazale co można zobaczyć na załączonych fotografiach.
źródło: ZSCKR w Nowym Targu
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas