Triumfatorem tegorocznej edycji Konkursu Gastronomicznego „A na deser…” została drużyna z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu. Kinga Budz i Wiktoria Czajka, uczennice z klasy II technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności; zajęły I miejsce za przygotowanie deseru „Kokosowy zawrót głowy”.
Dziewczyny przygotowały MONOPORCJE, która składała się z żelki mango -marakuja połączonej z ganache czekoladowym i dakłasem kokosowym, zanurzonej w musie kokosowym, oblanej polewą lustrzaną, podanej na czekoladowym sable i udekorowanej białą czekoladą oraz własnoręcznie przygotowanym rafaello.
Deser dosłownie rozpływał się w ustach i zachwycił Komisję Konkursową walorami smakowymi, dekoracją i sposobem podania.
MONOPORCJE to najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur.
Opiekun konkursu: Wiesława Staroń
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas