Tydzień Kuchni Polskiej trwać będzie od 5 do 11 listopada. W restauracjach Zakopiańska w Zakopanem, Kiyrnicka by Saguła w Kościelisku oraz TaTradycja i Schronisko Smaków Magdy Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej spróbować będzie można dań opartych o tradycyjne receptury przygotowane przez prof. Jarosława Dumanowskiego, kierownika Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika.
W czasie akcji spróbować będzie można m.in. polenty z bryndzą, zupy z korbali, szczupaka na niebiesko oraz białej fasoli po bretońsku.
Kulinarne Zjednoczenie Polski to edycja specjalna programu Polskie Skarby Kulinarne, prowadzonego przez sieć hurtowni Makro.
pk/ zdj. Piotr Korczak
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas