Zadaniem uczestników finału było wykonanie dania z przygotowanych przez organizatora składników tzw. BLACK BOX. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu były POTRAWY WEGE.
Decyzją Jury „Mistrzami w kuchni 2022” zostali:
I miejsce – Izabela Garbacz za „Krem marchewkowo pomidorowy”
II miejsce - Bartłomiej Górz za „Spaghetti z pomidorów z grillowaną cukinią”
III miejsce - Magdalena Galica za „Tagliatelle szpinakowe w towarzystwie oscypka”
Specjalne wyróżnienie otrzymała Sara Szadkowska za sposób wykonania potrawy i organizację pracy. Członkowi Jury podkreślali fakt, iż POTRAWY WEGE to nie najłatwiejszy temat, a wszystkie oceniane dania zostały przygotowane profesjonalnie i na wysokim poziomie kulinarnym.
Gratulujemy sukcesów wszystkim „Mistrzom” i serdecznie dziękujemy sponsorom konkursu Firmom: Stalgast i GastroPack za ufundowanie atrakcyjnych nagród rzeczowych dla zwycięzców.
Organizatorzy konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol, zdj. arch. szkoły
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas