Najlepsze oscypki pucy Stanisław Stękała (zdjęcia) - podhale24.pl
Niedziela, 22 grudnia
Imieniny: Honoraty, Zenona, Franciszki
Rabka Zdrój
Clouds
-0°
Wiatr: 12.96 km/h Wilgotność: 90 %
Clouds
-0°
Wiatr: 14.148 km/h Wilgotność: 98 %
Clouds
-0°
Wiatr: 7.236 km/h Wilgotność: 86 %
Clouds
Wiatr: 10.62 km/h Wilgotność: 82 %
Clouds
-2°
Wiatr: 11.628 km/h Wilgotność: 87 %
Snow
-2°
Wiatr: 13.644 km/h Wilgotność: 91 %
Jakość powietrza
44 %
Nowy Targ
62 %
Zakopane
14 %
Rabka-Zdrój
Nowy Targ
Dobra
PM 10: 22 | 44 %
Zakopane
Dobra
PM 10: 31 | 62 %
Rabka-Zdrój
Bardzo dobra
PM 10: 7 | 14 %
11.08.2010, 00:03 | czytano: 3525

Najlepsze oscypki pucy Stanisław Stękała (zdjęcia)

ZAKOPANE. Podczas Festiwalu Oscypka i Serów Wszelakich, konkurs na najlepszego oscypka wygrał Stanisław Stękała. Nagrodę publiczności zdobył Władysław Barnaś. W pokazie dojenia i strzyżenia owiec najlepsi byli: juhas - Krzysztof Łaś z bacówki Kazimierza Furczonia oraz Andrzej Rzepka.

zdj. R. Urbański/ Zakopiec.info
zdj. R. Urbański/ Zakopiec.info
Wyroby oceniała komisja w składzie: Andrzej Gąsienica Makowski (starosta tatrzański), Janusz Majcher (burmistrz miasta Zakopane), Janina Kwiecień (starosta kartuska), Zygmunt Worsa (starosta łowicki), Adam Radko (dyrektor SANEPID- u Zakopane), Kazimierz Furczoń, Andrzej Zubek i Andrzej Staszel Furtek.

W ramach Europejskich Targów Produktów Regionalnych (którego częścią był Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich) przeprowadzono także konkurs na najlepszy produkt. Oto wyniki w poszczególnych kategoriach:
- przetwory z owoców i warzyw : kapusta z chrzanem i cebulą Gospodarstwo Ekologiczne Krystyna i Robert Wagner „Wagnerówka” Ziebice
- inne produkty : mąka żytnia – Gospodarstwo Ekologiczne Krystyna i Robert Wagner „Wagnerówka” Ziebice
- pieczywo i ciasta : rogal świętomarciński –Cukiernia” Przewoźny”
- miody : miód leśny – Gospodarstwo pszczelarskie, Michał Ceroń
-oleje:Oliwa Kalisto – Smaki Grecji , SIS Siguri Sinergasia
- przetwory z mięsa: szynka – Gawór Produkcja Wędlin Jakosć i Tradycja , Szczepan Gawór
- nabiał isery: bryndza kozia – Zagroda Ekologiczna „Kozia Łąka” Łomnica
- soki i napoje: Kotlewski kwas chlebowy - Baltic Glass, Ząbki
- makarony i pierogi: pierogi z kaszą – Dom Weselny „Akropol” Pub Laguna
- alkohole: „Mama z Tatą” – Czechy, Miodula Staropolska_ Toorank
- piwo : piwo łaskie –Piwomar, Browar KOREB

Skład komisji oceniającej: Halina Ruszał (Tatrzańska Agencja Rozwoju Promocji i Kultury) oraz kucharze ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich: Sebastian Krauzowicz, Konrad Chramiec i Olaf Kutz.

Zdj. TARPiK

s/
Reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
komentarze
0
oscypiorka08:59, 12 sierpnia 2010
gzacz



grunt to sie pokazac i to na scenie
0
juhas08:57, 12 sierpnia 2010
niech zyja nam prezesi i prezentacja
0
mieszczanin14:57, 11 sierpnia 2010
ale swojsko w tym zokopanym :D wieś nad wsiami :d
0
;)11:40, 11 sierpnia 2010
jasne.... .....
dodaj komentarz

Komentarze są prywatnymi opiniami czytelników portalu. Podhale24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Podhale24.pl zastrzega sobie prawo do nie publikowania komentarzy, w szczególności zawierających wulgaryzmy, wzywających do zachowań niezgodnych z prawem, obrażających osoby publiczne i prywatne, obrażających inne narodowości, rasy, religie itd. Usuwane mogą być również komentarze nie dotyczące danego tematu, bezpośrednio atakujące interlokutorów, zawierające reklamy lub linki do innych stron www, zawierające dane osobowe, teleadresowe i adresy e-mail oraz zawierające uwagi skierowane do redakcji podhale24.pl (dziękujemy za Państwa opinie i uwagi, ale oczekujemy na nie pod adresem redakcja@podhale24.pl).

reklama
reklama
Co, gdzie, kiedy
reklama
Pod naszym patronatem
Zobacz wersję mobilną podhale24.pl
Skontaktuj się z nami
Adres korespondencyjny Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Obserwuj nas