Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych na terenie województwa małopolskiego w grillowaniu karpia to wydarzenie organizowane drugi rok z rzędu przez Stowarzyszenie Dolina Karpia. Cieszy się ono dużą popularnością wśród początkujących kucharzy. Uczestnicy mogą zaprezentować swoje potrawy z trudnego do obróbki produktu jakim jest karp. Wykazują się oni swoją wyobraźnią i kunsztem w przygotowaniu potraw. Nabywają doświadczenie, które będą mogli wykorzystać w przyszłej karierze zawodowej.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu reprezentowali uczniowie z klasy III zasadniczej szkoły zawodowej kształcącej w zawodzie kucharz: Kamil Fudalewicz i Kacper Kolus. Przygotowali potrawę pt. „ Grillowany Karp po Góralsku”.
Temat konkursu był trudny, ale nasza dzielna drużyna starała się misternie przygotować zaplanowane danie wraz z dodatkami. Chociaż ostatecznie nie uplasowaliśmy się na podium to i tak jesteśmy dumni z naszych kucharzy. Cieszy fakt, że uczniowie ZSCKR zawsze chętnie biorą udział w konkursach i doskonalą swoje kwalifikacje zawodowe. Może za rok, na kolejnych „Karpiowych Żniwach” naszej drużynie uda się złowić „złotą rybkę”.
źródło: ZSCKR Nowy Targ
Skontaktuj się z nami
- +48 796 024 024
+48 18 52 11 355 - redakcja@podhale24.pl
- m.me/portalpodhale24
Adres korespondencyjny
Podhale24.pl
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
ul. Krzywa 9
34-400 Nowy Targ
Informacje
Obserwuj nas